קססה היא התערובת של הקנאביס יחד עם חומר נוסף כמו טבק או תחליף טבק, בהתאם להעדפתכם. כדי לקבל חוויה מעולה, חשוב לבחור את החומרים הנכונים והאיכותיים, נייר גלגול ואביזרים נוספים, ובעיקר להכין קססה טובה ואיכותית. במאמר הזה סידרנו לכם את המדריך המלא להכנת קססה, שתוכלו להכין בעצמכם.
האביזרים שיציעו לכם קססה מושלמת
כשאין אביזרים מתאימים, לרוב משתמשים במספריים וחתיכת נייר לצורך המלאכה, מה שיכול לגרום לקססה שלכם לא לצאת הכי טוב שיכול להיות. ולכן כדאי לכל מעשן חובב לרכוש אביזרים מעולים שהם גם די זולים ובסיסיים שיאפשרו להכין קססה מעולה:
גריינדר
המשמעות של המילה גריינדר היא ״טוחן״ וזה בדיוק מה שהמכשיר הזה עושה. הוא מורכב משני מערכות של טבעות עם זיזים חדים, וביניהם שמים את הפרחים. את הגריינדר סוגרים יוצרים לחץ ומסובבים, וכך הפרחים נטחנים ונוצרת תערובת אחידה שניתן לגלגל.
מקססה
גריינדר ומקססה הם שני דברים דומים, ובגדול מדובר על אותה טכניקה של טחינת הפרחים. המקססות הן פשוטות יותר עם שני רכיבים בלבד, בעוד גריינדרים מקצועיים יכולים להגיע עם פיצ’רים נוספים, כמו מסנן מיוחד שלוכד את הטרפנים והאבקנים שאיתם אפשר להכין ג’וינטים לפנים.
קססונית
אחרי שטוחנים את כל הפרחים והתערובת יש לאחסן אותה איפשהו. מתחילים ישימו אותה על השולחן או על דף נייר מאולתר, אבל הרבה יותר נוח, נעים ונקי לעשות את זה במגש גלגול ייעודי, כלומר קססונית. אפשר למצוא הרבה סוגים, גדלים שונים ודוגמאות לקססוניות והן גם אחלה פריט דקורטיבי בוייב מגניב.
דגשים חשובים להכנת הקססה המושלמת
אחידות התערובת: אז אם אתם מחפשים את האקס הפקטור הזה, הדבר שהופך עוד קססה רגילה לקססה מעולה שכיף לעשן היא מדובר על אחידות של התערובת. מצד אחד יש לנו את הקנאביס ומצד שני את הטבק או תחליף הטבק, וכמעט תמיד יש הבדל במרקם וביובש שלהם. לכן, אם תטחנו אותם ביחד, כנראה שיצא מרקם גושי ולא אחיד, ועל כן עדיף תמיד לטחון אותם בנפרד, כל אחד בתורו.
סוג הגריינדר: עוד דבר שחשוב לשים אליו לב זה שאם אתם משתמשים בגריינדר שלוכד טרפנים ואבקנים, לא כדאי לטחון בו גם את הטבק, כי אז תישארו עם תוצרים לא טהורים ולכן עדיף לקנות גריינדרים נפרדים לכל אחד.
היובש של החומר: קנאביס שלא יובש כראוי זה משהו שיהיה קשה מאד לטחון וגם לעשן. מומלץ לייבש ל-15 דקות ולא יותר בשמש ישירה.
קססה עם טבק או קססה עם תחליף?
כאן יש לנו שאלה בהחלט חשובה, והתשובה היא לגמרי אישית. יש כאלו שאוהבים לעשן קנאביס עם טבק ולהכין איתו את הקססה, ואחרים לא מוכנים לעשן אותו בכלל. כמובן שטבק וסיגריות הם מומלצים פחות באופן כללי, אך יש כאלו שלא מוותרים עליהם בגלל חווית העישון. עשו בחירה אמיתית וקחו בחשבון תמיד את היתרונות והחסרונות.
הכנת קססה מושלמת - מה אתם הולכים לחוות?
אז קראתם את ההוראות בעיון, הכנתם קססה של מקצוענים וגלגלתם ג׳וינט שמנמן ומתוק. מה בדיוק אתם עומדים לחוות עכשיו? ובכן, בראש ובראשונה שאיפות הרבה יותר נעימות וחלקות, בלי תחושה שהג׳וינט ״לא סוחב״ ומבלי שייכבה כל שניה או יפיל עלינו גיצים ופירורים בוערים. מעבר לכך, תחושת ההיי תהיה טובה וטבעית הרבה יותר בגלל החלוקה הנכונה של הטבק/תחליף והקנאביס, ולא תרגישו דגדוגים מעצבנים בגרון או תחושת חנק מעיקה. בקיצור? תיהנו.
לסיכום
הכנת קססה טובה, איכותית ומקצועית היא לא מדע טילים, אבל כן צריך להבין את העקרונות החשובים שלה לפני כן. אל תשכחו להצטייד בציוד נוח שיקל עליכם את הפעולה ויאפשר טחינה מקצועית, וכמובן הקפידו לעקוב אחרי שאר הדגשים שלנו כאן, ומובטחת לכם חווית עישון כיפית, נעימה וזורמת לגמרי. בהצלחה!
התוכן במאמר זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות או קבלת ייעוץ רפואי. קנאביס הינו סם מסוכן, כהגדרתו בחוק ובפקודת הסמים המסוכנים, אתר גוד סטאף אינו מעודד או ממליץ לצרוך כל חומר שאינו בחוק ולא יהיה אחראי על כל שימוש מסוג זה.
צרכני קנאביס מתחילים, אשר קונים קנאביס בלי להבין את ההבדלים בין הזנים השונים, בהדרגה מבינים מהניסיון שיש סוגי קנאביס שאחרי שצורכים אותם מרגישים נפילה ועייפות... המשך לקרוא
קבלו את המדריך האולטימטיבי למתחילים (ואם נודה על האמת, גם המתקדמים, אלה שכבר מגלגלים ג'וינט צלב, יוכלו לקבל פה טיפ או שניים). אז תכינו את... המשך לקרוא
זני סאטיבה הם הזנים הפופולריים והאהובים ביותר על חובבי הקנאביס ויש לכך סיבות טובות. ההשפעה שלהם היא נעימה ומרוממת ובדיוק בגלל זה יותר ויותר חובבי... המשך לקרוא
חובבי קנאביס בישראל וברחבי העולם כולו מכירים היטב את המספר 420 (Four Twenty) ויודעים שהוא קשור איכשהו לפופולריות ההולכת וגוברת של הצמח. למעשה נראה שלא... המשך לקרוא
כשמדברים על קנאביס, רובנו חושבים על התפרחות לעישון, שהן בלי ספק הפופולריות ביותר בעולם ובארץ, במיוחד בשנים האחרונות. עם זאת, יש נגזרות שונות וצריכת קנאביס... המשך לקרוא