היום נעבור על יתרונות וופורייזרים ללא סוללה (או: וופורייזרים ידניים), למה? כי סוללה נגמרת, וכי שכחתם איפה הכבל, אז השתמשתם בכבל של הטלפון ואז שכחתם איפה שמתם אותו גם. יש עוד סיבות, כמו שאתם מאוד אוהבים לשחק עם המצית בקטע כפייתי ואולי אתם לא מאמינים בסוללות בקטע אידיאולוגי, בכל אופן, הגעתם למקום הנכון.
יש שלושה סוגים של וופורייזרים
הראשון הוא וופורייזר דיגיטלי, המוכר יותר. רוב השוק עמוס בכאלה, מסך קטן, סוללה נטענת או מתחלפת, ותא חימום.
השני, הוופורייזר האנלוגי, הוא זהה לדיגיטלי, פשוט מגיע בלי מסך.כמו שעון אנלוגי (מכני), ושעון דיגיטלי. והם לרוב שולחניים ולא נייידים.
השלישי, וזה שנדבר עליו במאמר, הוא הוופורייזר ללא סוללה, או הוופורייזר הידני.
מאפיינים של וופורייזר ללא סוללה
את הוופורייזר ללא הסוללה מחממים בעזרת מצית רגיל או ברנר (הלהביורים הקטנים האלה) שתצטרכו לחמם איתם את הוייפ בעצמכם. זה נשמע כמו כאב ראש, אבל זה בסך הכל לסחוב מצית ואתם גם ככה עושים את זה.
כולם אוהבים יתרונות וחסרונות! אז בואו נתחיל מחסרונות הוופורייזרים החשמליים כי אנחנו פסימיים. ונעבור ליתרונות בווייפ ידני ללא סוללה.
חסרונות ווייפים מבוססי סוללה
*צריך להטעין אותם על בסיס קבוע
*הסוללה יכולה להיגמר באמצע ישיבה
*הם אינם עמידים בפנים מכות, לחץ פיזי ולחות
יתרונות וופורייזרים ללא סוללה
*אינם תלויים במקור כוח חיצוני – כל מה שצריך זה מצית ברנר
*זמינים ומוכנים לפעולה בכל מצב
*קלים מאוד לשימוש
*עמידים לכל תנאי הטבע. אם נרטב – מייבשים. אם נפגע – כלום לא קרה.
*מתאימים לנסיעות ארוכות וטיולים
חשוב להגיד דבר אחד, וזה החיסרון היחידי בוופורייזר ללא סוללה
הם חד משמעיים, והם מגיעים למידת חום מסויימת, זאת אומרת שאין ברובם אפשרות לבחור טמפרטורה רצויה, ויעבדו אך ורק בטמפרטורה שבשבילם הם בנויים. וזה גיים–צ‘יינג‘ר, אם זה משנה לכם. התפעול מעט מסובך יותר מהדלקת כפתור, אבל רוב מכשירי האידוי הידניים קלים לתפעול וזה עניין של פעם פעמיים עד שלומדים.
בואו נספר לכם עוד קצת
אנשים נהנים מוופורייזרים ללא סוללה ומעדיפים אותם על אלו המחושמלים בזכות נוחות שימוש ופרקטיות.
למשל ה-DynaVap המפורסם, בו כלי קיבול של 0.1 שממלאים בעשב הנבחר, סוגרים ומחממים בעזרת מצית ברנר עד ששומעים “קליק!” ואז שואפים עד שכיף יותר.
את השאריות מוציאים איך שבא לכם. זה פשוט לא מסובך, ופשוט… פשוט.
עוד דוגמה, הוא ה–וופורייזר סטיקי בריק – Sticky Brick
עוד וופורייזר חכם ללא סוללה, שבעצם בנוי בצורה קוביה מעץ, בה כל החלקים ממוגנטים אחד לשני במגנט חזק בקטע מוגזם, וניתנים לפירוק לצורך ניקיון.
הוייפ הזה נותן לכם משחק קל בין הטמפרטורות בצורה ידנית, עם שריפה מוגברת או מופחתת של תא החימום, אבל לא בצורה מדוייקת. הווייפ הזה קלאסי, עשוי מעץ בצבע עץ–דובדבן בעבודת יד, ובין חלקיו פיית זכוכית ותא חימום.
חווית האידוי בדגם כזה היא איכותית וגבוהה.
בין סוגי הוופורייזרים ללא סוללה, יש מגוון רחב של סוגים קלים יותר לתפעול, ומסובכים יותר לקבלת חוויית אידוי מותאמת ואיכותית יותר.
סיכום!
כל אחד יודע מה הוא אוהב, כל אחד יודע מול אילו בעיות הוא יאלץ להתמודד, והבחירה בסופו של דבר היא שלכם. עם בטריה, בלי כבל, קונבקשן, קונדקשן, עם או בלי מצית. כאלה שמתפרקים בעלי שלל כלים, וכאלה פרגמטיים ופשוטים.
תנסו הכל, כי בכל צורת אידוי ישנם פלוסים שמהם אי אפשר להתעלם.
אם אתם שואלים אותנו, אנחנו ממליצים שבארסנל הכלים שלכם, יהיו גם וגם, בשביל פה ואז בשביל שם.
ואם יש בחירה, אז לשם כך נכתב המאמר הזה. ואנחנו מקווים שעזרנו לכם להגיע למסקנה כלשהי.
עד הפעם הבאה!
השאר תגובה