קססה היא התערובת של הקנאביס יחד עם חומר נוסף כמו טבק או תחליף טבק, בהתאם להעדפתכם. כדי לקבל חוויה מעולה, חשוב לבחור את החומרים הנכונים והאיכותיים, נייר גלגול ואביזרים נוספים, ובעיקר להכין קססה טובה ואיכותית. במאמר הזה סידרנו לכם את המדריך המלא להכנת קססה, שתוכלו להכין בעצמכם.
האביזרים שיציעו לכם קססה מושלמת
כשאין אביזרים מתאימים, לרוב משתמשים במספריים וחתיכת נייר לצורך המלאכה, מה שיכול לגרום לקססה שלכם לא לצאת הכי טוב שיכול להיות. ולכן כדאי לכל מעשן חובב לרכוש אביזרים מעולים שהם גם די זולים ובסיסיים שיאפשרו להכין קססה מעולה:
גריינדר
המשמעות של המילה גריינדר היא ״טוחן״ וזה בדיוק מה שהמכשיר הזה עושה. הוא מורכב משני מערכות של טבעות עם זיזים חדים, וביניהם שמים את הפרחים. את הגריינדר סוגרים יוצרים לחץ ומסובבים, וכך הפרחים נטחנים ונוצרת תערובת אחידה שניתן לגלגל.
מקססה
גריינדר ומקססה הם שני דברים דומים, ובגדול מדובר על אותה טכניקה של טחינת הפרחים. המקססות הן פשוטות יותר עם שני רכיבים בלבד, בעוד גריינדרים מקצועיים יכולים להגיע עם פיצ’רים נוספים, כמו מסנן מיוחד שלוכד את הטרפנים והאבקנים שאיתם אפשר להכין ג’וינטים לפנים.
קססונית
אחרי שטוחנים את כל הפרחים והתערובת יש לאחסן אותה איפשהו. מתחילים ישימו אותה על השולחן או על דף נייר מאולתר, אבל הרבה יותר נוח, נעים ונקי לעשות את זה במגש גלגול ייעודי, כלומר קססונית. אפשר למצוא הרבה סוגים, גדלים שונים ודוגמאות לקססוניות והן גם אחלה פריט דקורטיבי בוייב מגניב.
דגשים חשובים להכנת הקססה המושלמת
אחידות התערובת: אז אם אתם מחפשים את האקס הפקטור הזה, הדבר שהופך עוד קססה רגילה לקססה מעולה שכיף לעשן היא מדובר על אחידות של התערובת. מצד אחד יש לנו את הקנאביס ומצד שני את הטבק או תחליף הטבק, וכמעט תמיד יש הבדל במרקם וביובש שלהם. לכן, אם תטחנו אותם ביחד, כנראה שיצא מרקם גושי ולא אחיד, ועל כן עדיף תמיד לטחון אותם בנפרד, כל אחד בתורו.
סוג הגריינדר: עוד דבר שחשוב לשים אליו לב זה שאם אתם משתמשים בגריינדר שלוכד טרפנים ואבקנים, לא כדאי לטחון בו גם את הטבק, כי אז תישארו עם תוצרים לא טהורים ולכן עדיף לקנות גריינדרים נפרדים לכל אחד.
היובש של החומר: קנאביס שלא יובש כראוי זה משהו שיהיה קשה מאד לטחון וגם לעשן. מומלץ לייבש ל-15 דקות ולא יותר בשמש ישירה.
קססה עם טבק או קססה עם תחליף?
כאן יש לנו שאלה בהחלט חשובה, והתשובה היא לגמרי אישית. יש כאלו שאוהבים לעשן קנאביס עם טבק ולהכין איתו את הקססה, ואחרים לא מוכנים לעשן אותו בכלל. כמובן שטבק וסיגריות הם מומלצים פחות באופן כללי, אך יש כאלו שלא מוותרים עליהם בגלל חווית העישון. עשו בחירה אמיתית וקחו בחשבון תמיד את היתרונות והחסרונות.
הכנת קססה מושלמת - מה אתם הולכים לחוות?
אז קראתם את ההוראות בעיון, הכנתם קססה של מקצוענים וגלגלתם ג׳וינט שמנמן ומתוק. מה בדיוק אתם עומדים לחוות עכשיו? ובכן, בראש ובראשונה שאיפות הרבה יותר נעימות וחלקות, בלי תחושה שהג׳וינט ״לא סוחב״ ומבלי שייכבה כל שניה או יפיל עלינו גיצים ופירורים בוערים. מעבר לכך, תחושת ההיי תהיה טובה וטבעית הרבה יותר בגלל החלוקה הנכונה של הטבק/תחליף והקנאביס, ולא תרגישו דגדוגים מעצבנים בגרון או תחושת חנק מעיקה. בקיצור? תיהנו.
לסיכום
הכנת קססה טובה, איכותית ומקצועית היא לא מדע טילים, אבל כן צריך להבין את העקרונות החשובים שלה לפני כן. אל תשכחו להצטייד בציוד נוח שיקל עליכם את הפעולה ויאפשר טחינה מקצועית, וכמובן הקפידו לעקוב אחרי שאר הדגשים שלנו כאן, ומובטחת לכם חווית עישון כיפית, נעימה וזורמת לגמרי. בהצלחה!
התוכן במאמר זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות או קבלת ייעוץ רפואי. קנאביס הינו סם מסוכן, כהגדרתו בחוק ובפקודת הסמים המסוכנים, אתר גוד סטאף אינו מעודד או ממליץ לצרוך כל חומר שאינו בחוק ולא יהיה אחראי על כל שימוש מסוג זה.
בחודש יוני 2022 נכנס לתוקף לראשונה החוק לאי הפללת צרכני קנביס בתאילנד, לצד ההחלטה להסיר את צמח הקנביס מפקודת הסמים המסוכנים. בתחילת הדרך, החוק התקבל... המשך לקרוא
מדהים לראות בכל פעם מחדש את התהליך המטורף שעבר צמח הקנביס. תחילה היה לצמח מסוכן בלבד, בהמשך התגלו הסגולות הרפואיות הרבות שלו לצד עלייה בשימוש... המשך לקרוא
אחסון קנביס במדינה חמה ויבשה כמו שלנו הוא נושא חשוב. מזג האוויר יכול לפגוע משמעותית באיכות התפרחת ובחוויית השימוש כתוצאה מכך. בדיוק בגלל זה אנחנו... המשך לקרוא
הייבריד קנביס הוא אולי הנושא המדובר ביותר בעולם הקנביס היום. כפי שתראו מיד, להכלאה בין זני קנביס היוצרת את הזנים ההיברידים יש לא מעט יתרונות,... המשך לקרוא
וופורייזר הוא מילה שאנחנו שומעים יותר ויותר במעגלים חברתיים ובשלל חוגים. ההכרה ביתרונות של צריכת הקנאביס וההבנה של חסרונות העישון, קידמו ודחפו בשנים האחרונות את... המשך לקרוא
השאר תגובה