רוב האנשים צורכים קנאביס דרך ג’וינטים, שמן או מקטרת, בשנים האחרונות גם באמצעות וופורייזר. בדרך כלל, לא צורכים קנאביס באמצעות אוכל, למעט מקרים כמו בראוניז קנאביס בקופי שופ באמסטרדם לדוגמה, או בהכנה אישית של קינוח אחר שכולל את הצמח הגרוס. אם אתם שואלים את עצמכם מה הסיבה העיקרית לכך שבישול קנאביס עדיין לא פופולרי במיוחד כאן בארץ, שווה לדעת שהתשובה היא שהרבה מאד אנשים חושבים שזה דבר מסובך ומורכב. האמת היא שזה פשוט הרבה יותר ממה שאתם חושבים, וכל מי שבישול ואפייה לא זרים לו יוכל להכין בקלות מאכלים טעימים ושופעי THC ושאר דברים טובים. אז איך לבשל עם קנאביס? הנה כל מה שצריך לדעת.
בישול עם קנאביס - היסודות
טמפרטורה
אז העיקרון הראשון שחשוב לזכור ולקחת בחשבון הוא כל נושא הטמפרטורה. בראש ובראשונה צריך לזכור שהחומרים הפעילים של הקנאביס, ה-THC וה-CBD, משתחררים מהצמח רק בטמפרטורה מסוימת. לכן צריך להעלות את הטמפרטורה של הפרחים (באמצעות בישול, אפייה, טיגון וכן הלאה) כדי שהחומר הפעיל ישתחרר, אבל שימו לב כי מטמפרטורה מסוימת של פחות או יותר 145 מעלות צלזיוס הוא יתנדף לחלוטין וההשפעה שלו תלך לאיבוד. אם מדובר במתכונים שמחייבים טמפרטורה גבוהה מזה, זה אומר שלא תוכלו לשלב בהם קנאביס ועדיף למצוא מתכונים אחרים. באותה נשימה אפשר בהחלט להתאים ולשנות מתכונים כך שיתאימו לבישול עם קנאביס. זכרו את עקרון הטמפרטורה שהוא אחד החשובים ביותר בבישול עם קנאביס.
זו אחת הסיבות לכך שרבים משתמשים בוופורייזר כדי לאדות את הקנאביס. הוא מאפשר אידוי של הקנאביס עם בקרת טמפרטורה על מסך דיגיטלי. קל, פשוט, ואפילו בטוח יותר, כי הוא מאדה ללא שימוש באש גלויה.
בסיס קנאביס שומני
עוד עיקרון חשוב ביותר שחייבים לזכור הוא שהדרך הנכונה לבשל עם קנאביס היא לחבר אותו לבסיס שומני כלשהו. זה יכול להיות כל דבר – חמאת קנאביס, שמן קנאביס, שומן של עוף או בקר וכן הלאה. אין ספק שמתוך כל הרעיונות האלה הרעיון הנפוץ וגם היעיל ביותר הוא חמאת הקנאביס. אחרי שמכינים אותה אפשר פשוט להשתמש בה כרגיל בכל מתכון שהוא (כמובן כל עוד אתם לא עוברים את הטמפרטורה המקסימלית).
אז איך מכינים חמאת קנאביס? האמת היא שזה ממש פשוט: מחממים בסיר בטמפרטורה נמוכה יחסית את הקנאביס הטחון יחד עם חמאה רגילה שאתם קונים בסופר ונותנים לשניים להתחבר במשך מספר דקות. ה-THC וה-CBD שנמצאים בקנאביס נקשרים בדרך הזו לשומן של החמאה וכך נוצרת חמאת קנאביס עם הרבה חומר פעיל שעושה טוב לגוף ולנפש. בסוף התהליך מסננים את החמאה, שמים בכלי קיבול ומכניסים למקרר כדי שתתקשה, והנה לכם חמאת קנאביס איכותית למהדרין בה תוכלו להשתמש במגוון מתכונים שונים.
אם תרצו תוכלו להשתמש במכשיר להכנת חמאס קנאביס שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים.
מינונים
בואו נדבר רגע על כמויות ומינונים של צריכת קנאביס. כשאתם עושים את זה בדרכים המוכרות, אתם יודעים בדיוק כמה קנאביס צריך ולא צריכים למדוד אותו בכל פעם מחדש. לעומת זאת, כשמדובר בבישול עם קנאביס, במיוחד אם אלו הפעמים הראשונות שלכן בתחום, אתם כנראה לא יודעים בדיוק כמה צריך לשים וזה משהו שחשוב לשים לב אליו.
הדבר הראשון שצריך לזכור זה שכמות קטנה מדי זה לא טוב, כי יכול להיות שלא תצליחו לכוון להשפעה בה אתם מעוניינים. לעומת זאת, כמות גדולה מדי היא גם לא טובה ותחושת ההיי עשויה להיות עוצמתית עד כדי כך שתהיה אפילו לא נעימה (באופן כללי חשוב לזכור כשמדברים על בישול עם קנאביס, שעוצמת ההשפעה של החומר הפעיל היא חזקה הרבה יותר דרך הקיבה וחשוב להתחיל בכמויות ומינונים קטנים יותר כדי להסתגל אליה כמו שצריך). אז כמה כדאי לשים? הכמות הבסיסית והמומלצת היא גרם של קנאביס על כל עשרה גרם של שומן. כלומר, אם אתם רוצים להכין חמאה של 200 גרם, השתמשו ב-20 גרם של קנאביס ובהתחלה אפשר בהחלט להתחיל גם עם פחות וכמות של 10-15 גרם קנאביס.
בנוגע לשאלה מה עדיף, יותר או פחות, התשובה היא שעדיף תמיד פחות מאשר כמות עודפת של קנאביס, כי ההשפעה עשויה להיות חזקה ולא ממש צפויה.
סביבת עבודה
כאן יש עיקרון חשוב בכל תהליך בישול ואפייה שאתם ניגשים אליו, אבל הוא חשוב ביותר כשמדובר בבישול עם קנאביס. סביבת עבודה נקייה ומסודרת היא קריטית כשאתם מכינים מאכלים עם קנאביס, והסיבה לכך היא שתרצו למצות כמה שיותר מהחומר הפעיל בפרחים וליהנות מתחושת ההיי שמעניק הקנאביס.
איך זה קשור לסביבת עבודה נקייה? בתהליך הבישול וההכנה של קנאביס, כל לכלוך או חומר מזהם אחר עלולים לבטל את ההשפעה של הקנאביס. איך נמנעים מהמצב הזה? חשוב להבין בדיוק מה כולל תהליך ההכנה שלכם, לסדר את כל הכלים לקראתו, לנקות את המשטח בתדירות גבוהה ולשים בכיור את כל הכלים שסיימתם להשתמש בהם. מעבר לכך חשוב מאד לשטוף את היטב את הכלים לפני תהליך ההכנה ולוודא שהם סטריליים לחלוטין. זה אולי נשמע לחלקכם כמו עניין שולי, אבל תהיו בטוחים שאין מבאס יותר מלהשקיע שעות ארוכות ולהכין מאכלים טעימים רק כדי לגלות אחר כך שאין שום השפעה לקנאביס שהוספתם אליהם. ברוב המקרים, אפילו לא תבינו מה השתבש וייתכן בהחלט שזה השלב שבו התהליך נכשל.
טחינה נכונה של הפרחים
לקראת סיום בואו נדבר על עיקרון חשוב לא פחות שיעזור לכם להכין מאכלים עם קנאביס, והוא הטחינה של הקנאביס. בניגוד לעישון ואידוי של הקנאביס, מצבים בהם חשוב לטחון את הפרחים כראוי, בבישול עם קנאביס חשוב מאד להשתמש בתערובת אחידה ודקה ככל רק אפשר. איך עושים את זה? גריינדר יוכל לעזור לכם בקלות. אפשר למצוא מגוון של גריינדרים בשוק ואם אתם מתכוונים להפוך את הבישול שלכם לתחביב קבוע, שווה ללכת על גריינדרים חזקים ואיכותיים בלבד. שימו לב שאתם משתמשים באקססורי כזה לקנאביס בלבד, פשוט כי זה לא ממש נחמד לאכול טבק או תחליפי עישון בעוגה. כמו כן, אם בשימושים אחרים אתם עושים סיבוב אחד של טחינה בלבד, כאן שווה ללכת על כמה סיבובי אקסטרה וכשאתם מגיעים לתערובת אחידה ודקה במיוחד הקנאביס מוכן לשימוש.
לסיכום
אתם יכולים לראות בעצמכם שבישול עם קנאביס הוא הרבה יותר פשוט ממה שרבים חושבים. הקפידו על העקרונות הבסיסיים של טמפרטורה נכונה, שימוש בבסיס שומני, מינונים נכונים, סביבת עבודה נקייה וטחינה דקה של הפרחים, ואתם מוכנים להכין מאכלים טעימים ומפנקים שיעשו נעים בבטן וגם בראש. בהצלחה!
התוכן במאמר זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות או קבלת ייעוץ רפואי. קנאביס הינו סם מסוכן, כהגדרתו בחוק ובפקודת הסמים המסוכנים, אתר גוד סטאף אינו מעודד או ממליץ לצרוך כל חומר שאינו בחוק ולא יהיה אחראי על כל שימוש מסוג זה.
השאר תגובה